Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Cartasev A$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
1. |
Popovici C. InoBioProd: innovation challenges and scientific perspectives [Електронний ресурс] / C. Popovici, V. Caragia, A. Cartasev, O. Migaltiev, G. Coev, R. Golubi, N. Bogdan, I. Grumeza // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 379-390. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_17
| 2. |
Cartasev A. Identification, characterization and industrial utilization of autochthonous strains of Streptococcus thermophilus isolated from Moldavian raw milk and dairy products of spontaneous fermentation [Електронний ресурс] / A. Cartasev // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 453-463. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_10 Молочнокислі бактерії (МКБ) із відомими метаболічними властивостями визначають сенсорні характеристики продуктів, забезпечують їх якість і безпеку. Обмежена кількість високобіотехнологічно доступних штамів і постійний ризик нападів бактеріофагових атак виправдовують необхідність нових штамів. Визначення термофільних МКБ здійснено на основі фенотипічних властивостей і використанням молекулярних методів - RAPD-ПЛР і ФТРР-спектроскопії. Антагоністичну активність відібраних штамів проведено дифузійним методом. Порівняння стартерної культури та зразків йогурту виконано за традиційними технологіями. Вибрані штами S. thermophilus характеризуються інтенсивним підкисленням молока протягом 3 - 4 год, розвиваючи молочну кислотність 65 - 74 <^>oТ та утворюючи однорідний компактний щільний коагул, що забезпечує його тверду консистенцію. Штами S. thermophilus штамів CNMN-LB-50 і CNMN-LB-51 здатні синтезувати екзополісахариди (ЕПС). Антагоністична активність протипатогенних мікроорганізмів штамів Росії є високою. Діапазон інгібуції від 16 до 18 мм від Escherichia coli. і 19 - 21 мм на Staphylococcus aureus, який пригнічує розвиток кишкових інфекцій і запобігає розвитку патогенів у зразках ферментованого молока. Максимальний сигнал EPS, синтезований за субоптимальної температури 32 <^>oC, на 19,4 % є вищим, ніж за оптимальної температури для цього процесу (40 <^>oC) для штамів S. thermophilus CNMN-LB-50 і 23,8 % для S. thermophilus CNMN-LB-51. Щоб стимулювати синтез ЕПС у промислових умовах виробництва кисломолочних продуктів без зміни температури, поживне середовище повинно бути доповнене сахарозою у кількості 8 %. Продемонстровано можливість отримання з мікрофлори сирого молока та молочних продуктів спонтанного бродіння автохтонних штамів МКБ із цінними біотехнологічними властивостями, призначених для використання в складі заквасок для виробництва ферментованих молочних продуктів.
|
|
|